Onderwijzen met ondertitels in de NT2-les

Registreer om deze workshop te bekijken

Door uw e-mailadres in te vullen, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden and Privacy Statement
Watch this content now

Lukas geeft het volgende weg

1 deelnemer maakt kans op het gloednieuwe nieuwe boek 'Kino im Klassenzimmer' (Urbanek & Koster). Het bevat werkbladen bij vijf Nederlandstalige films: Dunya & Desie, Ben X, Oorlogswinter, Alles is familie en Kenau, en tips hoe deze in te zetten in de NT2-les. Het boek is gericht op docenten Nederlands in Duitsland, maar het deel met werkbladen bij speelfilms is in het Nederlands geschreven en dus ook nuttig voor NT2-docenten in Nederland en Vlaanderen.

To be in with a chance to win this, simply register for their workshop by clicking the button at the top of this page

Meer over de workshop

In didactische handleidingen voor het gebruik van films in het NT2-onderwijs worden ondertitels als bijproduct van een film vaak gereduceerd tot een hulpmiddel om de inhoud van films goed te begrijpen. Deze workshop is bedoeld om u te laten zien dat ondertiteling niet alleen een instrument is om het begrip te waarborgen, maar ook een concreet lesonderwerp kan worden met een variatie aan mogelijke toepassingen.

Lukas Urbanek

Lukas Urbanek werkt sinds het afronden van zijn lerarenopleiding als universitair docent en onderzoeker aan het Institut für Niederländische Philologie in Münster (Duitsland), waar hij actief is in onderzoek en onderwijs.

Met trots ondersteund door