Jan Hoste

Jan Hoste

Als vakexpert NT2 (Centrale Diensten Brussel) ben ik samen met drie collega's verantwoordelijk voor de invulling en de aanpak van onze dienstverlening voor anderstalige burgers in Vlaanderen. Hierbij geef ik als expert advies en ondersteuning aan collega's en partners.

Vakexpert NT2
VDAB

Categorie├źn behandeld door Jan

Workshops behandeld door deze spreker

6

Taalcoaching op de Werkvloer: de praktijk

Maak kennis met Jan

Meer over de Spreker

Ik werk ondertussen al meer dan 20 jaar voor VDAB. Sinds 2014 werk ik als expert voor de Centrale Diensten Brussel, maar ervoor heb ik steeds met veel plezier als instructeur gewerkt. Ik heb taalcoaching in onze opleidingscentra gegeven en ongeveer 10 jaar taalcoaching op de werkvloer. Taalcoaching geven op diverse werkvloer, in diverse omstandigheden heeft me steeds heel veel voldoening gegeven en dat boeit me nu nog steeds. Daarom volg ik als expert onze vakgroep rond taalcoaching op de werkvloer op. Samen met de instructeurs geven we die dienstverlening aan werkzoekenden, werknemers en werkgevers vorm en passen we die aan naargelang de noden. Zo zijn we de laatste jaren overgeschakeld naar een blended aanpak waarbij we taalcoaching op de werkvloer combineren met begeleiding/coaching op afstand met behulp van diverse digitale tools.

VDAB heeft zeer gedreven teams die er alle dagen staan voor onze klanten en het is een plezier om met hen samen te werken. We willen gaan voor een behoeftedekkend aanbod waarbij wij (VDAB samen met partners) een antwoord kunnen geven op de vragen van de bedrijven om op maat taalcoaching aan te bieden. Dat is belangrijke uitdaging en we zien dat het coachen op de werkvloer, tijdens de werkuren zowel door werkgevers als werkzoekenden/werknemers gesmaakt wordt.

Met trots ondersteund door