Dietha Koster

Dietha Koster

Dietha Koster is universitair docente en onderzoekster taalwetenschap aan de universiteit Münster, afdeling Neerlandistiek. Hier doet ze onder andere onderzoek naar genderdiversiteit in het NT2-onderwijs.

Maak kennis met Dietha

Meer over de Spreker

Dietha Koster is universitair docente en onderzoekster taalwetenschap aan de universiteit Münster, afdeling Neerlandistiek. Hiervoor was ze verschillende jaren actief als NT2-docente in Nederland, waar ze voornamelijk met hoogopgeleiden werkte. In Münster doet ze onder andere onderzoek naar genderdiversiteit in het NT2-onderwijs en ontwikkelt ze leermateriaal. Ze publiceerde o.a. het NT2-cahier "Films in de les" bij BOOM Uitgevers. Ze heeft een passie voor wetenschapscommunicatie en deelt onderzoek graag met docenten Nederlands in woord en schrift. Zo publiceert ze artikelen in LES Tijdschrift en geeft ze regelmatig docentenworkshops in Nederland, Duitsland en Indonesië.

Publicaties:

https://link.nt2conferentie.nl/DK-publicatie1 (tijdschrift les) https://link.nt2conferentie.nl/DK-publicatie2 (tijdschrift les) https://link.nt2conferentie.nl/DK-publicatie3 (tijdschrift les) https://link.nt2conferentie.nl/DK-publicatie4 (Dutch Journal of Applied Linguistics) https://link.nt2conferentie.nl/DK-publicatie5 (Internationale Neerlandistiek)

Met trots ondersteund door